Uszczelki do włazów

Uszczelki do włazów

Do produkcji uszczelek używa się wysokiej jakości tworzyw sztucznych. Najczęściej są to: EPDM, silikon, FPM/FKM, neopren, NBR i PTFE. Elastomery przeznaczone do bezpośredniego kontaktu z żywnością spełniają dodatkowo restrykcyjne wymagania higieniczne zawarte w wytycznych FDA oraz przepisach UE. W niektórych modelach włazów spotyka się uszczelki kompozytowe lub hybrydowe. Rdzeń oraz powłokę zewnętrzną takiej uszczelki wykonuje się z różnych materiałów. Przykładem takiego produktu jest uszczelka FEP-SILIKON, gdzie silikonowy (rdzeń) powleka się FEP. Rozwiązanie tego typu pozwala łączyć zróżnicowane cechy materiałów, takie jak odporność chemiczna oraz wytrzymałość na wysokie temperatury, zwiększają tym samym zakres stosowania włazów nierdzewnych.

W zapytaniu prosimy o umieszczenie następujących danych: typ i wymiar włazu zgodnie z oznaczeniami na stronach produktów, materiał uszczelki, ilość. Formularz zapytania dostępny jest TUTAJ.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 1